Homeopathie Netje Reezigt


Jansweg 42 2011 KN Haarlem
06 52518403 Klik om te bellen

Over Homeopathie Netje Reezigt

Het menselijk lichaam zit fantastisch in elkaar en is altijd ingesteld op evenwicht en herstel. Als er klachten of gevoeligheden zijn, kan het lichaam dat meestal zelf oplossen. Soms lukt dat niet. Dan is er zo’n verstoorde balans dat klachten blijvend zijn. Veel therapieën zijn erop gericht om alleen een enkele klacht te behandelen, door een reactie te onderdrukken of iets wat het lichaam mist aan te vullen.

Met homeopathie wordt gekeken naar en behandeld op de totale mens. Wanneer zijn de klachten begonnen, wat zou de oorzaak kunnen zijn en zijn er meer klachten? Op basis van dat totale beeld van symptomen, gevoeligheden en reactiepatronen, wordt een homeopathisch middel voorgeschreven, wat het zelfherstellend vermogen van het lichaam in werking zet. Doel is dus de onderliggende verstoorde balans te herstellen waardoor klachten kunnen wegtrekken.

Homeopathie is toepasbaar bij fysieke en emotionele klachten, acuut en chronisch en bij iedere leeftijd.

Netje Reezigt: Werkzaam als operatie-assistente in het Sint Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein, werd ik allergisch voor de handschoenen, de zeep, jodium. Daardoor moest ik van baan veranderen, ging HEAO Commerciële Economie studeren en had verschillende banen in het bedrijfsleven en uitzendwezen en later bij het Geboortecentrum Amsterdam. Maar de gezondheidszorg, mijn passie, bleef trekken.

Voor mijn allergieën zocht ik hulp in het alternatieve circuit en zo kwam ik bij een homeopaat terecht. Ik werd direct gegrepen door het feit dat niet alleen een klacht wordt behandeld, maar de mens als geheel. Ik voelde hoe ik me beter in mijn vel ging voelen en klachten wegtrokken. Gegrepen door deze holistische benadering ben ik een vijfjarige studie Klassieke Homeopathie aan de opleiding Atalanta in Amsterdam gaan doen en studeerde in 2000 af.

Meteen daarna ben ik gestart met een homeopathiepraktijk, in eerste instantie verbonden aan het Geboortecentrum Amsterdam, waardoor ik veel baby’s en kinderen behandelde. Daarna opende ik een tweede algemene praktijk in Abcoude. Nog steeds werk ik in Amsterdam en in Abcoude en nu ook in Haarlem.

Gezondheidszorg is mijn passie; de homeopathische benadering van de mens als geheel, met aanpakken van de oorzaak en klachten zien als vertaling van een onderliggende balansverstoring, voelt als de enig juiste en complete wijze van behandelen en genezen.

Ik volg de nieuwste ontwikkelingen binnen de homeopathie. Het studeren houdt nooit op.

Gezond met homeopathie

Foto's

Homeopathie Netje Reezigt in het kort

Soort homeopathie

Klassieke homeopathie

Behandelingen

Homeopathische geneeskunde

Behandeling van klachten

ADHD en ADD
Allergie
Alles wat gewoon niet lekker loopt
Blaasontsteking
Burn-out
Candida
Dementie
Depressiviteit
Emotionele overgevoeligheid
Faalangst
Gewrichtsklachten
Huidklachten
Klachten bij zwangerschap
Klachten tijdens de overgang
Maag-en darmklachten
Menstruatiepijn
Migraine
Multiple Sclerose
Onregelmatige cyclus
Ontstoren van vaccinaties en medicatie
Overgevoeligheid
P.m.s
Paniekaanvallen
Ptss
Slaapproblemen
Stressklachten
Verdriet
Vermoeidheid
Woedeaanvallen
Ziekte van lyme

Lid van Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH)

Ja

Artikelen

Altijd verkouden

Er komt bijvoorbeeld een meisje van zes jaar in de praktijk met steeds terugkerende verkoudheid met vaak daarna een oorontsteking. De huisarts had al eens antibiotica voorgeschreven, maar het kwam elke...

Onze locatie

Logo Homeopathie Netje Reezigt

Homeopathie Netje Reezigt

Homeopathie Netje Reezigt


Jansweg 42 2011 KN Haarlem
06 52518403 Klik om te bellen