Artikelen

ADHD/ADD

Wat is ADHD of ADD?
ADHD staat voor Attention Deficit Hyperactive Disorder, een aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit. Veel voorkomende symptomen zijn hyperactiviteit, impulsiviteit, concentratieproblemen en problemen met tijdsbeleving. Niet iedereen met ADHD hoeft last te hebben van al deze symptomen, er bestaan verschillende typen ADHD.

Een subtype van ADHD is ADD en staat bekend als het overwegend onoplettende type. Mensen met ADD hebben geen of in mindere mate last van hyperactiviteit en gedragsproblemen, maar hebben wel vaker depressies, angststoornissen en slechte prestaties op school.

Wat is de behandeling van ADHD of ADD?
Homeopaten kijken naar de persoon als geheel en gaat uit van een evenwicht. Bij een ziekte of stoornis is het lichaam in disbalans. Het doel van homeopathie is dit te herstellen, zowel op lichamelijk als psychisch niveau. Het beste resultaat wordt bereikt door de reguliere behandeling te combineren met een homeopathische behandeling.

Op zoek naar een homeopaat?
Zoekt u een homeopaat die u kan helpen met ADHD/ADD? Via de zoekfunctie kunt u op zoek naar een homeopaat bij u in de buurt. Voor het stellen van een vraag kunt u de vraagbaak raadplegen.