Kroonhomeopathie Nijkerk Marjon Kroon-Antonisse


Debijehof 5 3863 AJ Nijkerk gld
0610721588 Klik om te bellen

Over Kroonhomeopathie Nijkerk Marjon Kroon-Antonisse

basiscursus homeopathie

Basiscursus homeopathie in pdf, met huiswerk en begeleiding per mail. Deze cursus biedt veel meer dan alleen een cursus eerste hulp met homeopathie. Ook informatie over orthomoleculaire geneeskunde, een gezonde leefstijl en tips bij veel voorkomende aandoeningen.  Cursus Eerste hulp met homeopathie bij Kroonhomeopathie in Nijkerk. Individueel of als tweetal les. Data en tijden in overleg. Lezingen over diverse onderwerpen. Vraag informatie over de inhoud en wijze van aanmelden via marjonkroon@live.nl

Basiscursus homeopathie in pdf.  

De basiscursus homeopathie is veel uitgebreider dan een standaard cursus ‘Eerste hulp met homeopathie’ die ik soms op aanvraag geef in mijn praktijk in Nijkerk. Het cursusmateriaal voor de basiscursus homeopathie bestaat uit een syllabus in pdf en een aantal aanvullende documenten. De cursus gebruikt het boekje De homeopathische huis-reisapotheek van Pieter Jorritsma als uitgangspunt, maar gaat dieper in op theorie en filosofie en geeft je praktische hulpmiddelen bij het zoeken naar de juiste middelen.  

Je kunt de basiscursus homeopathie thuis via de computer volgen. Zo kun je in je eigen tempo leren hoe je goed met een homeopathische huisapotheek om kunt gaan. Deze basiscursus beschrijft echter ook hoe je je weerstand kunt verbeteren, bevat tips bij aandoeningen, informatie over orthomoleculaire suppletie en adviezen over voeding. De tijd die er mee gemoeid is, varieert sterk, omdat niet iedereen hetzelfde doel heeft. Allereerst is het vooral leeswerk. Om echt goed inzicht te kunnen krijgen, is het echter nodig, dat je de theorie die erachter zit goed begrijpt. Dat leer je door te oefenen in de praktijk. De cursus bevat oefenopdrachten, die je naar wens kunt doen.  

Via e-mail kun je vragen stellen en de huiswerkopdrachten laten beoordelen. Je mag eenmalig een eigen acute casus inbrengen, waarbij je laat zien welke stappen je hebt gevolgd en hoe je tot een middelkeuze bent gekomen. Indien nodig krijg je aanvullend advies.  

Wat kost de basiscursus homeopathie?  

De kosten van de cursus in pdf en ondersteuning per e-mail zijn €150. Na aanmelding en betaling krijg je de pdf van de syllabus met een aantal losse bijlagen.   

Extra kosten: €17,50 aanschaf boekje Jorritsma. Via boekhandel te bestellen, ISBN 90 76 189-06 4 (let op: tweede druk!). www.merlijnboekhandel.nl/pieterjorritsma. Dit boekje beschrijft 37 middelen.  

Optionele kosten:   

•        €14,95 voor het handboek homeopathische reisapotheek van  vereniginghomeopathie.nl. Dit boekje bevat net even andere informatie. Het beschrijft een paar andere middelen en bevat een handige symptomenlijst, die je zelf aan kunt vullen.   

•        Naar keuze kun je een homeopathisch repertorium en aanvullende Materia medica aanschaffen. Deze zijn vaak voordelig tweedehands te koop. Of kijk op de site van boekhandel Merlijn.  

•        De kosten zijn ook exclusief de aanschaf van een homeopathische apotheek. Er zijn verschillende merken en de samenstelling kun je aanpassen naar eigen persoonlijke behoefte. Ik verkoop deze niet zelf, maar ik geef je informatie over de mogelijke leveranciers.  

Zo meld je je aan voor de basiscursus homeopathie:  

Stuur een mail naar marjonkroon@live.nl 

Vermeld naam en voornaam, postadres, telefoonnummer en e-mail adres. Je ontvangt van mij een e-mail met een factuur en beschrijving van de wijze van betaling. Stuur mij ter bevestiging een mail met de datum van betaling. Zodra het bedrag is bijgeschreven, stuur ik je het lesmateriaal. Heb je nog vragen? Stuur dan een bericht of bel even: 0610721588. Op facebook vind je mij hier:  www.facebook.com/marjon.kroon.56 en www.facebook.com/Kroonhomeopathie/  

Voor wie is deze cursus geschikt?  

•        Voor iedereen die meer wil weten over homeopathie.  

•        Voor iedereen die de 37 middelen uit een standaard huisapotheek doeltreffend toe wil kunnen passen.  

•        Voor iedereen die eerder een korte cursus eerste hulp met homeopathie heeft gevolgd, maar behoefte heeft aan meer informatie.  

•        Voor iedereen die in behandeling is bij een homeopaat en wil begrijpen waarom we bepaalde keuzes maken.  

•        Voor iedereen die zich goed wil kunnen voorbereiden op de mogelijke vragen die een homeopaat kan stellen bij acute ziekte.  

•        Voor iedereen die overweegt om aan een opleiding homeopathie te beginnen.  

•        Voor therapeuten die werken met andere complementaire geneeswijzen.  

•        Voor medewerkers in drogisterij of gezondheidswinkel.  

Ik hoor graag van je welke dingen voor jou belangrijk zijn. Welke onderwerpen ontbreken volgens jou nog in de syllabus?  De syllabus is een werkboek. De inhoud sluit aan bij het boekje de Homeopathische huis-reisapotheek van Pieter Jorritsma.  

Liever persoonlijk les? Doe dan de Cursus eerste hulp met homeopathie. De belangrijkste informatie in een notendop! Deze cursus geef ik op aanvraag.

Individueel of als tweetal krijg je 9 uur les in de praktijk in Nijkerk. Te verdelen over twee of drie dagen. Je leert de belangrijkste basisregels, ik wijs je de weg in het gebruiken van het boekje van Jorritsma en ik bespreek in het kort 37 middelbeelden.

Kosten: €120, inclusief het boekje van Jorritsma en een compacte syllabus. Korting €20 bij een tweede persoon.   

Andere mogelijkheden voor individuele lessen in Nijkerk, data en tijden in overleg  

•        Je kunt in overleg met mij data en tijden afspreken voor extra individuele lessen bij de basiscursus homeopathie. Je kunt dit ook als tweetal doen.  

Voor deze extra begeleiding reken ik €30 per uur, met een minimum van twee uur per keer. Als tweetal betaal je €25 per uur per persoon.   

•        Gezonde voeding op basis van orthomoleculaire principes en uitleg over het gebruik van de voedingspiramide. Twee uur les met PowerPointpresentatie en de mogelijkheid om je eigen persoonlijke voedingsdagboek te bespreken. €60 per persoon. Als tweetal betaal je €50 per persoon.  

Wie ben ik?  

Begin jaren 90 is mijn interesse in homeopathie ontstaan. Ooit begon ik met een korte cursus eerste hulp met homeopathie en door persoonlijke ervaringen met de behandeling van acute en chronische klachten bij mijzelf en in mijn gezin, groeide de interesse. Na een 6-jarige opleiding bij de School voor homeopathie in Amersfoort ben ik in 2001 met mijn eigen praktijk gestart. Aanvullend deed ik de cursus Verloskunde met homeopathie en volgde ik de opleiding Ziekteclassificatie aan de HAN. In 2012 deed ik de opleiding voor Orthomoleculair therapeut bij Ortho Linea en ik heb mij daarna vooral verdiept in preventie van ziekte door een gezonde leefstijl en gezonde voeding. In 2015 heb ik de opleiding Medische basiskennis volgens CpionPlato eisen afgerond. Daarnaast heb ik vele nascholingen over diverse onderwerpen gevolgd.   

In 2019 ben ik geheel met consulten gestopt, om meer tijd en aandacht aan mijn familie te kunnen besteden. Met hoogbejaarde ouders en een kleinzoon wordt er meer beroep op zorg en ondersteuning gedaan en nu mijn man met pensioen is, willen we graag minder aan een agenda gebonden zijn. Tot eind 2019 is mijn website Kroonhomeopathie actief geweest. De website was een belangrijk medium om informatie en voorlichting te kunnen geven. Als oud-leerkracht basisonderwijs heeft kennisoverdracht bij mij altijd een belangrijke plaats ingenomen.   

Omdat ik lesgeven zo leuk vind en de kennis over homeopathie en orthomoleculaire geneeskunde graag doorgeef, bied ik nu nog wel de mogelijkheid om cursussen te volgen. Voor consulten verwijs ik door naar mijn collega’s.  

Marjon Kroon-Antonisse  

Foto's

Kroonhomeopathie Nijkerk Marjon Kroon-Antonisse in het kort

Soort homeopathie

Klassieke homeopathie
Klinische homeopathie
Orthomoleculair
Ziekteclassificatie

Behandelingen

Aanpak van leefstijl
Homeopathische geneeskunde
Voedingsrichtlijnen

Behandeling van klachten

ADHD en ADD
Allergie
Basiscursus homeopathie
Blaasontsteking
Burn-out
Candida
Depressiviteit
Emotionele overgevoeligheid
Faalangst
Gewrichtsklachten
Huidklachten
Klachten bij zwangerschap
Klachten tijdens de overgang
Maag-en darmklachten
Menstruatiepijn
Migraine
Multiple Sclerose
Onregelmatige cyclus
Overgevoeligheid
P.M.S
Paniekaanvallen
Stressklachten
Verdriet
Vermoeidheid
Woedeaanvallen
Ziekte van lyme

Overige diensten

Geven van cursussen
Geven van lezingen
Homeopathiecursus

Artikelen

Blaasontsteking, wat kun je er aan doen?

Maatregelen die je kunt nemen: Drink meer groene thee en water dan anders. Het is belangrijk om de blaas goed door te spoelen. Ga dus niet minder drinken, omdat plassen pijnlijk is! Suiker in v...

Onze locatie

Logo Kroonhomeopathie Nijkerk Marjon Kroon-Antonisse

Kroonhomeopathie Nijkerk Marjon Kroon-Antonisse

Kroonhomeopathie Nijkerk Marjon Kroon-Antonisse


Debijehof 5 3863 AJ Nijkerk gld
0610721588 Klik om te bellen