Praktijk voor klassieke homeopathie Eugene van Grinsven


Dr. Titus Brandsmaplein 19 5025 WC Tilburg
013-5358164 Klik om te bellen

Over Praktijk voor klassieke homeopathie Eugene van Grinsven

In mijn visie ga ik er van uit dat klachten zijn terug te voeren op iets in ons leven wat herhaaldelijk terug keert en ons dwars zit. Het valt me op hoe vaak mensen in zichzelf herkennen dat er één ‘iets’ centraal staat. We hebben meerdere ‘zwakke’ plekken, maar zoals een ballon ook meerdere zwakke plekken heeft, knalt deze altijd maar op één punt. De zwakste plek. Zo ook in ons. We hebben allemaal zo’n plek in het energetisch systeem van ons lichaam. Gedurende ons leven komt deze, door allerhande omstandigheden zoals omgevingsfactoren, verlies, verdriet, meer op de voorgrond en laat zich dan zien als mentale en/of fysieke klachten. In mijn praktijk ga ik met u op zoek naar deze ‘wring’. De methode die ik daarvoor gebruik is de Sensation methode van Dr.Rajan Sankaran.

Je kunt op verschillende ‘niveaus’ voorschrijven. Op basis van de gestelde diagnose, op basis van de manier waarop de klachten zich laten zien, op emotioneel, op mentaal of op levenskracht (energetisch) niveau. Homeopathie werkt het beste als je op levenskracht niveau voorschrijft en hoe preciezer hoe beter. De Sensation methode is een nieuwe techniek in de homeopathie en een grote sprong vooruit in het voorschrijven van het juiste middel.

Het lukt echter niet altijd om via de Sensation methode tot het juiste middel te komen. Als dat niet lukt gebruik ik de gangbare homeopathische methoden, waarbij je meer de klachten benaderd als zijnde gelaagd. Zoals de lagen van een ui en deze laag voor laag af pelt.

Een belangrijk onderdeel van mijn praktijk is het ‘ontstoren’ van reguliere medicijnen zoals vaccinaties, de anticonceptiepil, antibiotica etc. Ontstoren is het ‘weer in energetisch balans brengen van het lichaam’, nadat het door reguliere medicatie (blijvend) uit balans is geraakt. Ik zie ze als blokkades in je zelf genezend vermogen, waarbij het opruimen daarvan al veel verbetering van de klachten teweeg kan brengen.

Dat homeopathie ook heel nuttig kan zijn bij acute klachten is doorgaans minder bekend. Hebben chronische klachten de neiging niet vanzelf over te gaan, acute klachten zullen dat wel doen. Het inzetten van homeopathie in geval van griep, verkoudheid, na ongelukjes etc , gaat dan meer om het ziekteproces milder of sneller te laten verlopen of om te zorgen dat acute klachten niet chronisch worden.

Veel mensen die zijn vastgelopen of uitbehandeld in het reguliere circuit, heb ik kunnen helpen omdat de homeopathie je klachten op een heel andere manier benaderd.

Foto's

Praktijk voor klassieke homeopathie Eugene van Grinsven in het kort

Soort homeopathie

Klassieke homeopathie

Behandelingen

Homeopathische geneeskunde

Behandeling van klachten

ADHD en ADD
Allergie
Burn-out
Candida
Depressiviteit
Emotionele overgevoeligheid
Faalangst
Gewrichtsklachten
Huidklachten
Klachten bij zwangerschap
Klachten tijdens de overgang
Maag-en darmklachten
Menstruatiepijn
Migraine
Multiple Sclerose
Onregelmatige cyclus
Overgevoeligheid
P.m.s
Paniekaanvallen
Stressklachten
Verdriet
Vermoeidheid
Woedeaanvallen
Ziekte van lyme

Overige diensten

Geven van cursussen

Lid van Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH)

Ja

Onze locatie

Praktijk voor klassieke homeopathie Eugene van Grinsven


Dr. Titus Brandsmaplein 19 5025 WC Tilburg
013-5358164 Klik om te bellen