Terug

Heb ik de juiste medicatie voor peesontsteking?

Ypma

Beste homeopaten,

 

Voor bovengenoemde ontsteking heb ik gekocht: traumeel H Gel. Graag wil ik weten of dit het juiste geneesmiddel is voor een peesontsteking.

 

Alvast bedankt,

 

Ypma


1 Antwoord

Antwoord van Praktijk voor Acupunctuur en Homeopathie

Traumeel wordt wel als alternatief gezien voor NSAID’s (ontstekingsremmers): het is algemeen ontstekingremmend en kan u daarom een goede dienst bewijzen bij peesontstekingen en pijn door overbelasting of verrekking, maar het is niet specifiek voor ontstoken pezen bedoeld. Het is een middel uit de zgn. 'complexhomeopathie'. Complexhomeopathie onderscheidt zich van klassieke homeopathie, door meerdere grondstoffen in één homeopatisch middel te verwerken. Bij traumeel zijn dat onder andere Arnica montana (tegen spierpijn en blauwe plekken), Calendula officinalis (voor huidwonden), Hypericum perforatum (Sint Janskruid, tegen zenuwpijn), Chamomilla recutita (tegen onverdraaglijke pijn), e.a..

U kunt het dus wel een poosje proberen om te zien of u er baat bij heeft. Indien u andere medicijnen gebruikt, kan de werking daarvan worden beïunvloed door de hypericum, dus wees alert in dat geval. Ga bij hardnekkige klachten naar uw huisarts of bezoek een homeopaat die in dat geval een specifieker middel voor u kan selecteren. Sterkte gewenst!