Terug

Is een homeopatisch middel tegen verdriet of stress verslavend?

Paula

Beste homeopaten,

 

Is een homeopatisch middel tegen bv. verdriet, stress, etc. verslavend? Vlakken zij bepaalde gevoelens af? Is het te vergelijken met anti-depressiva?

 

Hoe werken deze middelen op homeopatische basis?

 

Paula 


1 Antwoord

Antwoord van Koedam Coaching & Therapie / Eric Koedam

Beste Paula,

 

Er zijn een groot aantal homeopathische  middelen die bij verdriet, stress gegeven kunnen worden.Het zijn middelen die heel goed kunnen werken, maar die niet als asperine gebruikt kunnen worden. De klassieke homeopathie is heel persoonlijk en bij al deze homeopathische middelen is de manier waardoor het verdriet gekomen is, de stress heel belangrijk. Er kan bijvoorbeeld verdriet ontstaan omdat de vader overleden is, maar ook kan het verdriet zijn omdat iemand zich in de steek gelaten voelt door zijn vriendinnen, verdriet omdat iemand de controle dreigt te verliezen, enzovoort. Bij elk verdriet en stress hoort dus een verhaal. Juist dit verhaal en begrijpen hoe oorzaak en gevolg bij iemand doorwerken,bepalen in sterke mate de keuze van het juiste homeopathische middel.

Deze homeopathische middelen zouden gezien kunnen worden als procesversnellers. Door het homeopathische middel kan iemand gaandeweg tot andere inzichten komen, kan er meer rust komen in het hoofd en lichaam, begrijpt iemand wat hij of zij kan doen om zaken te voorkomen. Een anti-depressivum verdooft, een homeopathisch middel zal juist gebruik maken van iemand zijn kracht en is daarom niet verslavend. De persoon zelf, vanuit het bewuste maar ook vanuit het onbewuste, gaat aan de slag. Ik heb in mijn praktijk regelmatig kunnen zijn dat door de invloed van een homeopathisch middel iemand in een dusdanig ander vaarwater kwam, dat psychotherapie niet (meer) nodig is òf dat psychotherapie juist veel dieper en sneller kan werken omdat bepaalde interne blokkades opgeruimd lijken te zijn.

 

Eric Koedam

klassiek homeopaat

Koedam Coaching & Therapie, Zwolle - Emmeloord