Terug

Is er een homeopatisch middel of dieet tegen te hoge bloeddruk?

F.E. van Gelder

Goedemorgen,

 

Is er een homeopatisch middel of dieet tegen te hoge bloeddruk? Ik ben 67 jaar en ca 10 jaar geleden geholpen aan angina pectoris (gecatheteriseerd en gedotterd). Ik ben elk halfjaar bij de cardioloog. Sinds een aantal maanden is mijn bloeddruk te hoog, onderdruk ca 90 en bovendruk ca 140. Ik gebruik zo min mogelijk medicijnen (Tildiem 300 en ascal). Tegen de hoge bloeddruk heb ik sinds kort Enalapril 10mg.

 

Het liefst heb ik helemaal geen medicijnen, maar dat is tot nu toe niet gelukt. Het zou al mooi zijn als ik i.p.v. de enalapril een homepatisch middel zou kunnen gebruiken of een dieet. Als u mij verwijst naar een homeopaat dan graag een arts-homeopaat.

 

Bij voorbaat dank


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste mevrouw van Gelder,

 

In de klassieke homeopathie kijken wij naar de totale mens; niet alleen naar een enkele klacht. Ik heb eens een oudere mevrouw behandeld waarvan ook de bloeddruk torenhoog werd, ondanks reguliere medicijnen. De arts in het ziekenhuis kon haar niets anders adviseren dan nog meer medicijnen te nemen. Deze mevrouw vroeg hem: "Hoe komt het dan dat mijn bloeddruk zo hoog is". Deze arts heeft haar toen verwezen naar een klassiek homeopaat omdat daar de tijd kan worden genomen voor de patient om alles op een rijtje te zetten. Deze mevrouw is bij mij terecht gekomen en samen hebben we haar hele ziektegeschiedenis in kaart gebracht,  samen met haar man. En wat bleek; haar eerste kindje was kort na de geboorte overleden en zij heeft het nooit teruggezien; het is begraven terwijl zij in het kraambed lag. zij moest flink zijn er er niet meer over zeuren vond ze zelf. dit alles had zich 50 jaar tevoren afgespeeld. Hier was dus sprake van een diep onderdrukt verdriet; wat niet anders dan lichamelijke klachten teweeg kan brengen op de langere termijn. Met homeopathische remedies is een en ander weer in balans gebracht en de bloeddruk heel goed onder controle. Van harte beterschap gewenst!

Ellen ten Have, klassiek homeopaat.