Terug

Is er een homeopatische behandeling tegen de helicobacter-bacterie?

Leon Moorman

In januari is geconstateerd dat ik de helicobacter heb.

Heb een triple-antibiotica kuur gehad. Leek verbeterd.

Na een fikse griep 14 dagen geleden nu weer maagklachten. Volgens huisarts (telefonisch) geen helicobacter, dus maagzuurremmer gekregen. Ik twijfel over inname.

Bestaat er een goede homeopathische behandeling?


2 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Dag mijnheer Moorman,

Er bestaan na het lezen van uw vraag nog diverse onduidelijkheden over de aard van uw klachten, en het verloop van uw griep en de erna verschenen maagklachten.

Het antwoord op uw vraag is dus Ja, maar er is nog niet voldoende duidelijk om

op uw klachten een voorschrift te kunnen bepalen. 

Het via medicatie onderdrukken van de productie van het maagzuur is op de lange termijn niet een gezonde oplossing. Met homeopathie kun je de  balans weer herstellen en de klachten langs natuurlijke weg oplossen.

Met vriendelijke groet,

Homeopathie Bussloo - Nency Peltenburg-Bode 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

 Een besmetting met een pathogene (ziekmakende) bacterie loopt men over het algemeen alleen op bij een verminderde weerstand. Behandeling met antibiotica, zeker meerdere behandelingen, verstoren nog al eens de darmflora. Maagzuurremmer zal slechts de gevolgen hiervan bestrijden, maar niet de oorzaak. Een homeopathische behandeling volgens de ziekteclassificatiemethode zal bestaan uit het behandelen van de negatieve gevolgen van de antibiotica, de helicobacter-besmetting zelf en het het verbeteren van de weerstand.