Terug

Kan homeopathie helpen bij de ziekte van Graves?

Sabrina

Beste homeopaten,

 

Is het mogelijk om een snelle schildklierwerking te genezen door homeopathie? Ik heb de ziekte van graves en wil graag proberen om via deze wijze dit te genezen.

 

Groet,

 

Sabrina 


1 Antwoord

Antwoord van Praktijk Klassieke Homeopathie Constance Römgens

Dag Sabrina, 

 

De ziekte van Graves-Basedow is een auto-immuunziekte. Dat betekent dat het lichaam lichaamseigen weefsel aanvalt. En dat wil zeggen dat er een diepgaande verstoring van de lichaamskracht/vitaliteit bestaat. Homeopathie kijkt niet alleen naar de klacht maar naar de hele mens. Homeopathische middelen werken in op de vitatliteit van de mens en proberen de vitaliteit weer in een zo goed mogelijke toestand te krijgen. Bij de ziekte van Graves-Basedow kan een goed gekozen homeopathisch middel (dat wil zeggen gekozen bij de persoon en niet alleen bij de ziekte) helpen de vitaliteit te verbeteren. En als de vitaliteit verbetert, verbetert ook vaak de ziekte. Soms is er echter blijvende schade aangericht in het lichaam en dat kan niet worden hersteld door homeopathie. Wat dan vaak wel verandert, is de manier van omgaan met de schade, de mensen hebben er minder last van.

Bij een te  snelle schildklierwerking kan een homeopathische behandeling tot heel goede resultaten leiden en bijdragen aan de genezing van deze schildklierziekte maar zoals ik aan het begin zei, de ziekte van Graves is een diepgaande verstoring. Reguliere behandeling is  trouwens mogelijk naast de homeopathische behandeling en dat zou ik in dit geval wel aanraden.   

 

Met vriendelijke groeten,

 

Constance Römgens, klassiek homeopaat