Terug

Kan homeopathie helpen bij ernstig slaapprobleem?

A. van den Dries

Beste heer/mevrouw,

 

Mijn zoontje is altijd al een niet al te beste slaper geweest. Hij had als baby altijd 15minuutjes nodig om zichzelf in slaap te huilen. Ook zijn er verschillende fasen geweest waarin hij niet wilde/kon slapen en alleen maar in bed steeds weer ging staan. Vanaf zijn 1 1/2 tot 2 jaar sliep hij prima na het zingen van een liedje en hem hier tijdens op te wiegen. Een verademing. Hij draaide zich altijd meteen om op zijn buikje en ging lekker slapen. Eindelijk rustig de slaapkamer uitwandelen zonder hysterie.

 

Sinds zijn 2e verjaardag is er echter een vervelende omslag gekomen. Ongeveer gelijktijdig werd hij op het kinderdagverblijf waar hij 1 dag naartoe gaat, naar de peutergroep overgeplaatst ipv de babygroep en in een andere klas geplaatst dan zijn tweelingzusje. Bewust vanuit ons eigenlijk, omdat hij erg hangt aan haar en haar claimt. Op deze manier kan zij ook eens haar eigen ding doen, zonder dat hij er continu bovenop zit. In dezelfde tijd heeft hij een vervelende val op onze salontafel gemaakt waarbij hij erg vervelend terecht is gekomen op zijn lip. Uiteindelijk is hij gehecht in het ziekenhuis, een nogal vervelende, pijnlijke en naar later vooral blijkt traumatische ervaring. Weer drie weekjes later valt hij ook nog eens van de trap. Nu is het helemaal compleet..

 

Op de peutergroep slapen ze gezamenlijk op strechers en dus wil hij ook uit zijn ledikant. Een leidster zit erbij en vanaf dat moment gaf hij ons ook aan dat hij dat wel erg graag wilde. Wanneer je weg liep, was het hysterisch gillen tot aan spugen toe. In eerste instantie vonden wij het uiteraard ook behoorlijk zielig wat er allemaal gelijktijdig gebeurde en snapten dat hij daar van slag van was. Het is echter eind september gebeurd en nu na 4 maanden lijkt hij er een beetje erg misbruik van te maken. 

 

Bij het inslapen wil hij graag dat wij even blijven zitten. Op zich geen probleem, hij slaapt relatief snel in, maar is ook zo weer wakker als we weg willen gaan. 20minuutjes zit je er dan al snel bij. Je kunt de klok er ook bijna op gelijk stellen, maar sindsdien wordt hij om de 2 1/2 uur wakker. Hij reageert dan helemaal hysterisch, paniekerig. Kan overdag heel goed kletsen en duidelijk maken wat er is, maar nu schreeuwt hij alleen maar. Soms is hij snel te troosten en gaat meteen weer verder slapen om vervolgens 2 uur later weer wakker te worden. Soms is hij ontroostbaar en geeft het pas op als hij bij ons is. Allerlei slaapmethodes hebben we reeds geprobeerd, maar hebben echt geen enkel effect. Vsm tabletjes tegen onrust, slapeloosheid ook niet. Hij is overdag supervrolijk, gezellig druk, maar s avonds en 's nachts is het een drama. Het breekt ons een beetje op, aangezien er geen enkele avond/nacht is dat hij nu overslaat en wij vinden het ook behoorlijk vervelend voor hem zelf. Te onrustig.

 

Heeft u een idee wat we hiermee kunnen?

 

Wij kijken uit naar uw reactie.

 

Mvg A. van den Dries  


1 Antwoord

Antwoord van Sada Landers Praktijk voor klassieke Homeopathie

Beste mevrouw van den Dries,

 

Door de diversiteit van factoren, die een rol kunnen hebben gespeelt bij het ontstaan van zijn slaapprobleem zijn zelfzorgmiddelen vaak niet krachtig en effectief genoeg bij dergelijke problematiek.

Dit probleem vraagt om een klassiek homeopathische behandeling, waarbij duidelijk het ontstaan van de klachten, factoren die daarbij een rol kunnen hebben gespeelt, zijn character, mogelijk familiaire belasting en ziektegeschiedenis in kaart worden gebracht. Op basis hiervan kan een constitutiebehandeling gestart worden. 

 

Het best kunt u via een van de beroepsverenigingen (bv www.nvkh.nl) een homeopaat bij u in der buurt opzoeken.

 

met vriendelijke groet,

 

Sada Landers

kl homeopaat, Arnhem