Terug

Kan homeopathie helpen bij overmatig transpireren oksels?

Alinda

Beste homeopaten,

 

Ik ben een jonge vrouw van 30 jaar en heb al jaren last van overmatig transpireren onder de oksels. Als ik thuis ben heb ik er minder last van dan op mijn werk, in rustige situaties. Op mijn werk kan ik binnen het uur al de oksels drijfnat hebben, dus t-shirt ook en het ruikt ook niet erg fris. Ik schaam me hier erg voor. Hoe drukker ik ben hoe erger het wordt. Ik heb er zelfs in de winter last van, dus niet alleen in de zomer als het warm weer is. 5 minuten fietsen is al erg.

 

Ik heb het ook gauw warm, dus truien draag ik niet. Ik draag laagjes zodat ik wat uit kan trekken als ik het weer warm krijg. Ik moet ook altijd op stofjes letten bij het kopen van kleding, veel katoenen kleding. Als ik menstrueer heb ik het nog erger. Ik kan ook opvliegers krijgen, loop ik helemaal rood aan en heb het gevoel niet meer te kunnen afkoelen. Ga soms zelfs in de winter in mijn t-shirt buiten staan om te proberen wat af te koelen.

 

Ik heb al diverse producten geprobeerd zoals Rexona Extra Dry, Deoleen, Syneo 5 en zelfgemaakt anti-transpiratie middeltje van de apotheek enz. Sommige producten helpen een paar weken maar daarna helemaal niet meer. Ik ben al bij de huisarts geweest, bloed laten prikken op diverse dingen en alles zag er goed uit. Ik ben (bijna) nooit ziek, verder goed gezond, ben niet te dik, sport veel en eet gezond.

 

Ik weet me er geen raad meer mee. Kan homeopathie mij hier mee helpen?

 

Alvast dank voor uw antwoord.

 

Alinda


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Hallo Alinda,

 

Klassieke homeopathie zou uitkomst kunnen bieden.

Bij een klassiek homeopathisch consult wordt er gekeken naar je klacht en naar zoals je zelf al vertelt of het erger is bij warmte of koude of andere invloeden. Maar er wordt ook verder gekeken naar je persoonlijkheid, behoeften, afkeren, familieziekten, momenten die veel invloed hebben gehad op je leven enz. Met dit totaalbeeld dat een homeopaat tracht te schetsen van jou, gaat hij/zij aan de slag om een homeopathisch geneesmiddel te zoeken dat niet alleen bij je klacht, maar ook bij dit totaalbeeld past. Op die manier is het de bedoeling dat het middel jouw lichaam/ eigen levenskracht aanzet tot het herstellen van evenwicht. En als er evenwicht is is er voor je lichaam geen reden om symptomen/ klachten te produceren. Je zweetklacht wordt dan dus bij de bron aangepakt.

De deodorants trachten de zweetproductie te onderdrukken, wat ze tijdelijk bij jou lukt. Daarna heb je opnieuw last. Dat is waarschijnlijk een teken dat je lichaam krachtig genoeg is om zijn eigen koers te blijven varen (door onderdrukking wordt je lichaam op termijn genoodzaakt een andere weg te zoeken om symptomen te produceren om uiting te geven aan de dysbalans).

Ik zou zeker een klassiek homeopaat zoeken bij jou in de buurt als ik jou was. Let dan wel op of de homeopaat in kwestie goed geschoold is. Dit kun je doen door te zoeken op www.nvkh.nl of voor een homeopathisch arts: www.vhan.nl

 

Veel succes.

Met vriendelijke groet, Bianca Wezenberg