Terug

Kan homeopathie helpen bij speekselklierontsteking?

M.Plantagie

Beste homeopaten,

 

Mijn neefje van 10 jaar heeft inmiddels voor de vijfde keer speekselklierontsteking. Mijn zus is met hem naar de huisarts, de kinderarts en de kaakchirurg geweest. De diagnose is vastgesteld, maar geen medicijnen of richtlijnen voorgeschreven. Wat adviseert u?

 

Alvast bedankt,

 

M. Plantagie


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Een speekselklierontsteking wordt vaak veroorzaakt door een infectie door een bacterie of een virus. Ook kan het een gevolg zijn van speekselstenen. De oorzaak bij uw neefje zou dus moeten worden vastgesteld. Als het een virusinfectie is, dan bestaan er geen reguliere medicijnen.

 

Een homeopaat zal naast de lokale klachten veel van het kind willen weten om uiteindelijk een homeopathisch middel te kunnen voorschrijven. Het gekozen middel past dan bij uw neefje, niet alleen bij zijn klachten.

De homeopathische behandeling zal uiteindelijk tot resultaat moeten hebben dat de gevoeligheid voor dit soort ontsteking minder wordt of zelfs verdwijnt.

 

Mijn advies zou dus zijn om naar een betrouwbare homeopaat te gaan. Dat wil dus zeggen iemand die lid is van een beroepsorganisatie als NVKH of VHAN.