Terug

Kan homeopathie helpen bij veneuze insufficientie?

Marianne Klein

Een aantal jaren geleden is bij mij veneuze insufficientie vastgesteld, nadat ik een beenwond had opgelopen (open been). Ik heb veel pijn en jeuk aan het littekenweefsel, zeker onder de strakke compressiekousen die ik moet dragen. Aan mijn ene voet heb ik grote plekken met hypostatisch eczeem. Kan homeopathie iets voor mij betekenen, al is het maar ter verlichting van de symptomen?


2 Antwoorden

Antwoord van Praktijk voor homeopathie - dynamis homeopathie

Goedemiddag

Het is altijd lastig om van een afstand te reageren.

Mogelijk kan het middel kleine hulst (muisdoorn)  iets voor u betekenen, in de literatuur staan goede resultaten bij uw klachten genoemd, het heeft een vaat vernauwende werking en kan om die reden de klachten aan de vaten verlichten, echter niet gebruiken als u last heeft van verhoogde bloeddrruk.

Voor het litteken weefsel kunt u calendula creme gebruiken, dat heeft een helende werking ook bij oude wonden.

Eczeem moetaltijd in een grote pespectief bekeken worden, dat komt van binnen uit en vraagt meer informatie.

U mag mij altijd bellen voor meer informatie of toelichting

Caroline Luttik, klassiek homeopaat

www.dynamis-homeoapathie.nl

 

 


Antwoord van Praktijk voor Klassieke homeopathie en `spiegeljewijs`

Dag Marianne,

misschien heb je inmiddels al antwoord op je vraag gevonden. Het is belangrijk dat je naar een erkende homeopaat gaat met deze klachten. Die kan je zeker verder helpen. Zoek iemand in de buurt die je vertrouwd. Zelf dokteren met homeopatische middelen met deze klachten is onverstandig, dan raak je van de regen in de drup. Calendulazalf of hamamelis tinctuur zijn onschuldig, die kun je rustig gebruiken, daarnaast heb je goede adviezen en zorgvuldig gekozen middelen nodig. Veel beterschap gewenst!