Terug

Kan homeopathie helpen uitzoeken welke allergie ik heb?

Quinten

Beste homeopaten,

 

Na talloze jaren vreemde klachten te hebben gehad (oververmoeid, zwarte vlekken voor ogen, diarree, flauwvalneigingen, etc.) ben ik vaak naar de huisarts en specialisten geweest. Endescopie wees niets uit, bloed en ontlastingsonderzoeken leverden eveneens niets op, allergietesten (behalve metalen) leverde niets op, geen parasieten, wormen of wat dan ook. Huisarts herkent mijn symptonen niet als spastische darmen of coeiliakie. Hij heeft inmiddels aangegeven dat hij het niet meer weet....

 

Vannacht slechts 2 uurtjes geslapen en nog steeds onrustige darmen. Ik had vanavond spinazie gegeten en heb eerder gemerkt dat ik hier last van heb. Dit geldt bijvoorbeeld ook als ik 's avonds thee drink. Ook tijdens mijn vakantie 3 weken lang darmproblemen en korte nachten en de 4e week helemaal niets. Achteraf bleek dat ik in de laatste week door mijn voorraad noten heen was. Die at ik de 3 weken daarvoor dagelijks (en veel).

 

Mijn wangen zijn altijd rood en geirriteerd. Ik scheer mij al jaren nat.

 

Wanneer heb ik duidelijk klachten? Bij volkorenproducten, spinazie, noten en bij het eten van veel koolhydraten zet mijn buik ongelooflijk ver uit. Toen mijn vriendin 8 maanden zwanger was, hadden wij dezelfde buik qua omvang... Alleen zij had er iets moois in zitten.

 

Wie o wie herkent dit en weet raad? 

 

Alvast bedankt,

 

Quinten


2 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Quinten, Natuurlijk kan ik je als klassiek homeopaat zo geen pasklaar antwoord geven. Daarvoor heb ik nog een heleboel vragen die bij me opkomen. Belangrijk is dat je heel goed je eetpatroon in de gaten houdt en gewoon echt opschrijft wat je eet en hoe jij waar op reageert. Zo krijg je inzicht in wat je wel en niet kunt doen. Die darmen van jou zijn duidelijk erg gevoelig, net als jij als persoon bent. Graag zou ik je een homeopathisch middel voorschrijven, maar daarvoor wil ik je eerst spreken/zien. Met vriendelijke groet en beterschap Mieke Schulz - van Kooten


Antwoord van De Kroon Klassiek Homeopaat Mw T Y

Dag Quinten,

 

Lichaam en geest zijn 1. Dus wat zich in de geest afspeelt verwoordt zich altijd in het lichaam. Allergie is een vreemd fenomeen en neemt hand over hand toe. Het heeft alles met ons immuunsysteem te maken, maar ook met de manier waarop wij , ons lichaam, maar ook onze geest omgaan met prikkels die van buitenaf komen. 

Als wij een disbalans bij ons dragen waardoor wij gaan overreageren op een voedingsproduct, vervolgens dit voedingsproduct gaan mijden, terwijl de oorzaak niet is opgelost, zal ons lichaam op het volgende voedingsproduct gaan reageren. Gaan we dit product ook vermijden dan komt er de volgende bij.We hebben immers een disbalans en als wij niet meer op het 1 kunnen reageren omdat die prikkel niet meer binnenkomt dan gaan wij op een andere prikkel reageren. Wat er dient te gebeuren is de oorzaak weg te halen, waardoor de allergie verdwijnt. Alleen als iemand een anafylactische shock krijgt van een product ( zoals bv op pinda's of schaal/schelpdieren kan gebeuren)is het verstandig dat voorlopig te vermijden om niet in shock te geraken. 

 

Als men regulier geen allergische reacties ziet optreden na een test zegt men dat het geen allergie kan zijn. Dat is een tunnelvisie en ver bezijden de waarheid.

 

Als klassiek-homeopaat kan ik je geen homeopatisch advies geven omdat er altijd gekeken dient te worden naar een totaalbeeld, dus klachten in het nu en in het verleden, persoonsgebondeneigenschappen  de rode draad in iemands leven en familie ziektepathologie.  Dus 10 mensen met alle 10 exact dezelfde klacht kunnen allemaal een ander middel nodig hebben omdat het nu eenmaal andere mensen zijn.

 

Als je mocht besluiten om een klassiek-homeopaat te raadplegen dan kun je op de site van de NVKH een klassiek homeopaat bij jou in de buurt vinden.

Ik wens je succes en hoop nog eens te horen hoe e.e.a. verlopen is.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Tanja de Kroon

Almere