Terug

Kan homeopathie iets voor mij betekenen bij problemen met mijn oor (buis van eustachius)?

Amber

Beste lezer,

 

Ik heb al ruim drie jaar last van mijn oren. Zowel suizen als bonken en andere ongemakken zoals doofheid na verkouden te zijn geweest. Waarschijnlijk is dit begonnen na een fikse oorontsteking aan beide kanten. Ik ben hiervoor doorgewezen naar de KNO arts nadat ik een paar keer bij de dokter was geweest met de klachten. Na het eerste onderzoek vertelde de arts dan de druk in mijn buis van eustachius niet goed is en ik daarom de klachten heb. Ook werd er mede gedeeld dat er niets aan te doen is.

 

Na nog weer veel klachten wat erger werd ben ik nog een keer bij de KNO arts geweest en heeft hij in mijn rechteroor, die het ergste was, een buisje geplaatst. Na drie maanden is hij weer verwijderd aangezien het niet beter werd ik het het idee had dat het er misschien zelfs erger op geworden was. Een week later kon in niet slapen, omdat ik niet kon slikken. In ben meteen de volgende ochtend naar de huisarts geweest en die vertelde me dat ik een keelontsteking had gekregen en ook oorontsteking aan het linker oor. Hiervoor heb ik broxil 500 mg (atibiotica) voor gekregen. Dit hielp wel iets maar niet volledig. Het slikken ging wel beter erdoor. De klachten blijven zich opstapelen en ik weet ondertussen me geen raad meer. De KNO arts kan mij in elk geval niet verder helpen. Zou homeopathie iets voor mij kunnen betekenen?

Hartelijk dank voor het lezen van mijn bericht.

 

Met vriendelijke groet,

 

Amber

 


1 Antwoord

Antwoord van Praktijk klassieke Homeopathie SuSanna Oldersma

Beste Amber,

 

KNO klachten zijn klachten die heel vaak door klassiek homeopaten worden behandeld. Zeker klachten zoals je beschrijft, die steeds terugkeren en zelfs erger lijken te worden.

Als homeopaat kijk je naar alle klachten die iemand heeft en daar baseer je een middel op. HHet is dus niet zo dat er 1 of 2 standaard middelen zijn voor KNO klachten. Ook kan het zijn dat er andere belastende factoren zijn die eerst homeopatisch "ontstoord" moeten worden. Dit valt onder de CEASE therapie, een onderdeel van een homeopatische behandeling. Op mijn website kun je hier meer over lezen.

Ik wens je succes bij het vinden van een homeopaat en hoop dat je spoedig zal genezen.

 

Groeten,

SuSanna Oldersma