Terug

Kinkhoest behandelen?

c. menninga

Beste homeopaat,

 

Twee kinderen resp. 6 mnd en 2 jaar oud, niet ingeent tegen kinkhoest vanwege TBC belasting in familie, hebben kinkhoest. Hoe moet dit behandeld worden om de kinkhoest zonder complicaties te laten verlopen?

Vroeger gaf ik mijn kinderen Drosera rotundifolia D3, maar misschien zijn er op het gebied van de homeopathische meerdere middelen beschikbaar? Eventueel in de klassieke homeopathie?

 

Alvast bedankt,

 

Menninga


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste heer/mevrouw Menninga,

Het is goed mogelijk om kinderen met kinkhoest homeopathisch te behandelen. Welk(e) middel(en) daarvoor in aanmerking komen kan heel verschillend zijn. Het voorschrift is altijd individueel en hangt niet alleen af van de manier waarop de - in deze situatie - kinkhoest zich uit, maar ook van de ziektegeschiedenis van het kind tot dan toe, constitutionele eigenschappen, erfelijke aandoeningen in de familie, medicijngebruik/vaccinaties en de reactie daarop, etc.  Het is dus heel goed mogelijk dat allebei de kinderen een ander middel krijgen. Drosera zou kunnen passen, maar e.e.a. hangt dus af van hetgeen ik hierboven heb aangegeven.

 

Veel beterschap voor de kinderen toegewenst!

Met vriendelijke groet,

Simone Snel