Terug

Pezen en spieren?

Astrid

Vrouw 54, sinds de overgang, nu een paar jaar, krijg ik klacht na klacht, ze overlappen elkaar, heb een tenniselleboog en een golfelleboog ong. Al 3 jaar, heb nu bijna 2 jaar heel veel last van opvliegers (gaat nu iets beter), sinds 1 jaar 2 ontstoken achillispezen, heb 5 maanden een triggerfinger duim gehad (is nu weer over), heb nu sinds 1 maand  ' s nachts veel vocht in de handen kan vingers niet krom krijgen en heb een soort van triggerfinger gevoel in de middelvingers waarbij ook slaaptintelingen in de rechterhand (begint bij de duim), moet met de hand flink wapperen om het gevoel weer terug te krijgen. Overdag heb ik niet zo'n last van de handen, merk wel dat er vocht in zit, tintelingen heb ik vaker ook gedurende de hele dag. Het zou fijn zijn als iemand een hint kan geven waar dit eventueel aan kan liggen, ben een beetje radeloos.

 


1 Antwoord

Antwoord van C.E.A.M. Gerritse, arts voor integrale geneeskunde en klassieke homeopathie

 Geachte mevrouw,

Bij homeopathische behandeling is het gehele symptomenbeeld van belang. U geeft desondanks wel een aantal belangrijke hints. Zo is het ontstaan (sedert overgang) van een aantal klachten een belangrijke overweging bij de middelkeus. Ook de ontstekingen van de pezen (achillespezen) en het vocht vasthouden (hormonaal) kunnen richtinggevend zijn

Het middel Sepia beantwoordt in zoverre wel aan de symptomatologie zoals hierboven beschreven. Het is een belangrijk middel voor klachten sedert de menopauze, werkt hormoonregulerend en is een specifiek genoemd middel voor ontstekingen aan de achillespezen)

In de chinese filosofie speelt de lever bij bovengenoemde klachten een belangrijke rol, hormonaal en ook bij het soepel houden van alle pezen. Sepia is een van de belangrijkste levermiddelen in de homeopathie.

 Hoewel het misschien een kort door de bocht voorschrift is en andere middelen zeker ook kunnen worden overwogen (uitgevraagd) zou u het middel wel enige tijd kunnen proberen, bijvoorbeeld 1 x daags 1 granule van een LM 6 verdunning (voor te schrijven door een homeopaat bij u in de buurt)

 Succes en beterschap,

C. Gerritse, arts voor integrale geneeswijzen en homeopathie