Terug

Wat te doen bij mijn dochter die klaagt veel over buikpijn?

S.

Beste homeopaat,

 

Wat te doen bij mijn dochter die klaagt veel over buikpijn? Volgens huisarts is het een spastische darm. Vaak staat ze 's ochtends al op met buikpijnklachten. Ze zegt dan als ze er niet aan denkt voelt ze het niet, maar als ze eraan denkt heeft ze weer buikpijn. Vaak ziet ze er dan wel moe uit en het houdt haar momenteel veel bezig. Haar buik voelt dan opgeblazen en vol terwijl ze nog niet gegeten heeft. Ze is nog jong en om dan al haar leven zo te laten beheersen om die buikpijn. Is er dan niets aan te doen. Ze is nu dertien en haar menstruatie is al vanaf haar begin twaalfde aan de gang. Dus daar heeft het ook niets mee te maken. Wat kan ik nog verder doen om haar van die pijn af te helpen? Graag hoor ik meer van U.

 

m.v.g.

 

Mevr. S. Hopeloos


2 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste mevr. S. Hopeloos

 

Het antwoord op uw vraag is helaas niet eenduidig. Bij vele jongvolwassenen doet zich dit probleem tegewoordig veel vaker voor.

Om u een goed advies te geven heb ik toch meer gegevens van uw dochter nodig.

Allereerst kunt u met een  goede probiotica al snel resultaat hebben. Heel vaak schuilt dit probleem vaak in een niet goede darmflora.

Maar om goed advies te geven heb ik meer gegevens nodig, maar boven staande kunt u zonder problemen zelf al inzetten.

Met vriendelijke groet, Margriet Selders, Klassiek homeopaat.


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Mevrouw Hopeloos,

 

Als klassiek homeopaat heb ik de ervaring dat dit soort klachten goed aan te pakken zijn met klassieke homeopathie. Een voorwaarde voor mij is wel, dat er door artsen onderzoek gedaan is. Maar dat is al gebeurd begrijp ik. In een homeopatisch consult wordt naar het hele beeld van uw dochter gekeken, dus niet alleen naar de buikpijn. Zo wordt er gekeken naar haar karakter, of er spanningen zijn, of er andere klachten zijn zoals bijvoorbeeld slecht slapen, enzovoort. Op dit totaalbeeld wordt een homeopatisch geneesmiddel voorgeschreven met als doel dat de buikpijn over gaat. De klacht wordt, zoals wij dat noemen, van binnen uit aangepakt en genezen.

Als dit u en uw dochter aanspreekt, kunt u het beste zoeken naar een homeopaat bij u in de buurt, die aangesloten is bij een beroepsvereniging zoals NVKH of VHAN.

 

Beterschap gewenst,

Marian van Diem, Klassiek  Homeopaat, tel 013/5302025