Terug

Zijn er mogelijk homeopathische middelen zijn waardoor hij de prednison zou kunnen stoppen?

Wendy

Hallo

 

Mijn man heeft de auto-immuunziekte ITP, wat betekent dat zijn bloedplaatjes worden afgebroken waardoor hij een ernstig tekort aan bloedplaatjes heeft. Hierdoor heeft hij grotere kans op bloedingen. Hij is hier al enige jaren voor onder behandeling bij een hematoloog, maar tot nu toe zijn alle behandelingen nog niet aangeslagen en slikt hij al jaren prednison om zijn bloedplaatjes wat hoger te krijgen. Wij vroegen ons af of een homeopaat hier iets mee kan en er mogelijk homeopathische middelen zijn waardoor hij de prednison zou kunnen stoppen.

 

Alvast bedankt,

 

Wendy


1 Antwoord

Antwoord van Praktijk voor Homeopathie en Algemene Geneeskunde, Rienk Stuut (arts)

Beste Wendy,

 

Sinds enige tijd kent de homeopathie een nieuwe groep geneesmiddelen, de lanthaniden genaamd, die ons nog meer mogelijkheden bieden om autoimmuunziekten te behandelen. 

Maar zoals in de homeopathie gebruikelijk is, zal altijd een uitgebreid gesprek plaatsvinden om een zo goed mogelijk bij de persoon en zijn klachten passend geneesmiddel te vinden. 

Bij een dergelijk ernstige ziekte zal een homeopathisch arts pas gaan kijken of het mogelijk is de inname van medicatie (in dit geval prednison) te verminderen, wanneer duidelijk is dat de homeopathische medicatie goed aanslaat. Dit kan natuurlijk doordat blijkt dat het aantal bloedplaatjes toeneemt, doordat ze minder snel worden afgebroken, maar ook zal dat gepaard moeten gaan met een verbetering op andere vlakken, zoals bijvoorbeeld meer energie.

 

Vriendelijke groet,

 

Rienk Stuut (arts voor homeopathie)