Terug

Zou dit Polycythema Vera kunnen zijn?

Susan

Hallo,

 

Ik ben 18 jaar en heb eigenlijk al sinds mijn geboorte last van extreme vermoeidheid. Ook heb ik vaak tinteling in mijn handen en een soort verlamd gevoel, ik heb ook regelmatig last van hoofdpijn, op mijn voorhoofd en achter in mijn nek. Ze kunnen ook niets vinden. Zou dit Polycythema Vera kunnen zijn?

 

Alvast bedankt,

 

Susan


3 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Susan,

 

Extreme vermoeidheid is een klacht  die veel gehoord wordt. In de meeste gevallen gaat iemand dan naar de huisarts, waarop ook vaak bloedonderzoek wordt gedaan. Als dit ook bij u is gebeurd, is een zo ernstige aandoening aantoonbaar geweest. De meeste fysieke klachten geven een signaal af via het bloed.

Om er nu achter  te komen wat er  bij u de aanleiding is, vraagt om een goede wisselwerking tussen u en de behandelaar. In de klassieke homeopathie wordt daar veel aandacht aan besteed, hoe u omgaat met die zaken die op uw pad komen en hoe u uw klachten ervaart,  fysiek, mentaal en emotioneel. 

 

Gerda Bruintjes, klassiek homeopaat.


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Susan

Aansluitend op de reactie van een collega van mij eerder op 22/12 zou ik zeker in een consult bij de homeopaat praten over de staat van zijn van uw moeder toen ze van jou in verwachting was. Er moet gekeken worden naar haar emoties, maar zeker ook naar eventuele geneesmiddelen of andere zaken die ze gebruikt heeft. De homeopathie kan met die gegevens naar alle waarschijnlijkheid een passend middel vinden. Ook kunnen vaccinaties die je op jonge leeftijd hebt gehad, en waar je nu geen verband mee legt van belang zijn. Ik adviseer je contact op te nemen met een klassiek werkend homeopaat.

Vriendelijke groeten

Marianne Martens, klassiek homeopaat

 


Antwoord van Eefje van Gemert :Praktijk voor klassieke Homeopathie

Beste Susan,

Zo te horen is er al vanalles onderzocht en niets gevonden.Dan is Homeopathie een goede optie.(genezing van binnenuit en holistisch).Bij het juiste middel kan dit zeker verlichting/genezing geven.

Echter ook zou je eerst kunnen kijken of misschien een osteopaat iets kan doen.Mogelijk is er geboortetrauma ontstaan tijdens de bevalling .Is de bevalling heftig geweest of zo? Zelfs bij een gewone bevalling kan er toch iets beschadigen in de nek bevoorbeeld bij de bevalling .Je klachten klinken wat als uitstralingsklachten ,misschien vanuit de nek ? Beklemmingen kunnen doorwerken naar organen binnenin.Een osteopaat kan dit eventueel bekijken.Homeopaten kunnen dan ook ondersteunen als ze weten wat er voor trauma is.Ze hebben hier ondersteunende middelen voor.

 

Polcythema vera is een chronische ziekte met hypertensie en absolute vermeerdering van alle vormelementen van het bloed met uitzondering van de lymfocyten.Is deze afwijking dan bij jou geconstateerd .Ik neem aan dat je huisarts uitgebreid bloedonderzoek heeft gedaan.Heeft dit ziektebeeld ook jouw klachten?Waarom denk je dat het dat is? Homeopaten kunnen niet zoveel met medische diagnosen,maar zoeken hun middel meer vanuit individuele kenmerken ,diagnoses kunnen wel een aanwijzing zijn ,maar wij hebben daar geen standaard middelen voor.Een uitgebreid gesprek is nodig om het passende middel te vinden.

 

Hopelijk vind je in de toekomst iemand die je kan helpen.Heb je nog meer vragen kun je me altijd even bellen (013-5353112) of bel een homeopaat/osteopaat in jouw buurt.Veel succes...

 

Gegroet Eefje van Gemert.Homeopaat in Tilburg